nieuws

Start distributie euromunten

Horeca

In alle vroegte is donderdagochtend het transport van euromunten vanuit de kluizen in Lelystad naar de winkels begonnen. De komende drie dagen worden bij ruim 180.000 cafés, winkels en pompstations 500 miljoen munten afgeleverd.

TPG verzorgt, met 56 trucks en 1000 kleinere bestelauto’s, het geldtransport. De eerste transporten verlieten om drie uur ’s ochtends onder politiebegeleiding de poorten van het Opslag en Distributie Centrum van De Nederlandsche Bank. De geldauto’s leveren eerst munten in het noorden en zuiden af. De munten worden gebracht naar 56 distributiecentra, waar het geld wordt overgeladen in bestelauto’s.

De operatie gaat gepaard met strenge veiligheidsmaatregelen. Voor de hele distributie van euro’s zijn alleen al 4000 agenten ingezet. Winkeliers, pomphouders en cafébazen weten niet wanneer de munten worden gebracht. Alleen de dag is bekend.

Reageer op dit artikel