nieuws

Hotelboekingen Oostende met 20 procent gestegen

Horeca

Het aantal hotelboekingen in Oostende tijdens de herfstvakantie is de afgelopen drie jaar gestegen met 20 procent. Dat blijkt uit cijfers van Toerisme Oostende.

Tijdens de voorbij herfstvakantie was er tijdens de weekends een hotelbezetting van 80 procent en sommige hotels waren volgeboekt. Ook tijdens de week deden de hotels het goed. Tachtig procent van de bezoekers tijdens de herfstvakantie was Belg. Aan de balie van het toerismekantoor tijdens de weekends telden we 1.000 bezoekers per dag, zegt toerismedirecteur Peter Craeymeersch. Volgens Craeymeersch zijn de extra boekingen te danken aan de activiteiten en hotelarrangementen rondom Halloween. Oostende was de eerste stad aan de kust om drie jaar geleden uit te pakken met een programmatie rondom het Keltische feest.

Reageer op dit artikel