nieuws

Limburgse jongeren eten graag traditioneel

Horeca

Limburgse jongeren koesteren traditionele gerechten uit de eigen keuken. Vlaai, zuurvlees, asperges en konijn in het zuur zijn populair onder veertien- tot en met achttienjarigen, zo blijkt uit onderzoek door het Limburgs Museum in Venlo onder Nederlandse scholieren.

Voor het in het voorjaar gehouden onderzoek in de regio’s Sittard en Heinsberg zijn 800 Nederlandse en Duitse scholieren ondervraagd. Het museum werkte samen met de provincie Limburg en Duitse instanties. Het heeft de resultaten dinsdag gepresenteerd onder het motto ‘Een kijkje in de keuken van de buur’.

Fastfood ,,uit de muur” is onder de jongeren vooral in de weekeinden populair, dat geldt ook in Duitsland. Daar bestaat het menu door de week veelal uit aardappelen, groenten en vlees. Opvallend is dat bij de dranken in Nederland bier het hoogst scoort, terwijl de Duitse jeugd het eerder houdt bij cola.

Het museum breidt het onderzoek volgend jaar naar Belgisch Limburg uit. Met de resultaten worden onder meer toeristische routes langs horeca-etablissementen in de drie landen gerealiseerd.

Reageer op dit artikel