nieuws

Onderhands bod Kasteel Almere

Horeca

Op Kasteel Almere, het in aanbouw zijnde horecacomplex van projectontwikkelaar Tijs Blom, is een onderhands bod uitgebracht. Hiermee is de eerder door de Rabobank aangekondigde veiling van het complex in Almere maandag niet doorgegaan. Wie het bod heeft uitgebracht en hoe hoog het is, wil Rabobank-woordvoerder Roel van Veggel niet zeggen. Er gaan geruchten dat Van der Valk geïnteresseerd zou zijn in het complex.

Een onafhankelijke rechter zal zich buigen over het realiteitsgehalte van het bod. De bank, de gemeente Almere en projectontwikkelaar Blom kunnen tot 22 november reageren op het bod. Op die dag neemt de rechter een beslissing over de voortgang.

De Rabobank kondigde een aantal weken geleden aan het complex te willen veilen omdat Tijs Blom de financiering niet rond kreeg. De bank, die het complex voor een belangrijk deel via overbruggingskredieten voorfinancierde, eiste zekerheden. De kwestie heeft alles te maken met de zogenaamde Eemnes-affaire waarbij de bank Tijs Blom en anderen kredieten verstrekte die onvoldoende waren gedekt.

Reageer op dit artikel