nieuws

Politie pakt drie verdachten op na aanslag hotel Kenia

Horeca

Israël heeft vrijdag zijn burgers uit Mombasa in Kenia geëvacueerd na de twee aanslagen op een hotel en vliegtuig. Door de aanslagen verloren vijftien mensen donderdag het leven en raakten zeker zestig gewond. Intussen heeft de politie drie verdachten opgepakt.

Op de militaire luchthaven bij Tel Aviv arriveerde een Boeing 747 van de luchtmacht met de lichamen van de drie Israëliërs die door de aanslag op het hotel omkwamen, twee broers van 13 en 15 jaar en een 61-jarige man. Ook vijftien gewonden waren aan boord. Onder de andere doden zijn negen Kenianen.

In totaal zijn 235 Israëliërs teruggevlogen. Volgens een zegsman van het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zijn onder hen 140 die de aanslag hebben overleefd. De rest waren Israëliërs die in andere hotels in de buurt verbleven.

De Keniase politie verrichtte tot nu toe drie arrestaties. Een woordvoerder meldde dat het om drie buitenlanders van Arabische afkomst gaat. De politie pakte een echtpaar op in een hotel in de buurt van het getroffen Paradise Hotel. Later op de avond hield zij in het centrum van Mombasa een vrouw aan die in het bezit is van een Amerikaans paspoort.

Reageer op dit artikel