nieuws

Banenverlies bij frisdrankfabriek Vrumona

Horeca

Bij frisdrankfabriek Vrumona in Bunnik verdwijnen de komende twee jaar vijftig tot 75 arbeidsplaatsen. Gedwongen ontslagen zijn niet uitgesloten. De vakbonden en de ondernemingsraad zijn hierover geïnformeerd. Dit heeft de CNV Bedrijvenbond dinsdag bekendgemaakt.

Vrumona, een onderdeel van het drankconcern Heineken, schrapt de banen om de kosten te verlagen, zo hebben de vakbonden te horen gekregen. Dit moet leiden tot een verbetering van het rendement. Het bedrijf telt momenteel circa 525 werknemers.

Vrumona, heeft volgens een woordvoerder van het bedrijf, te lijden van een ‘forse verandering in de consumptie’. Onder andere cola’s maar ook andere frisdranken staan onder druk door de gestegen populariteit van fruitdranken.

Vrumona maakt onder andere Pepsi-Cola in licentie. Sisi is één van de eigen merken die de fabriek produceert.

Reageer op dit artikel