nieuws

Brouwers en supers blijven stunten met bierprijs

Horeca

Brouwers en supermarkten blijven volop stunten met bierprijzen. Dat concludeert de Stichting Alcoholpreventie (STAP) na een eigen onderzoek. Directeur W. van Dalen van de stichting hoopt dat staatssecretaris Ross-Van Dorp (Volksgezondheid) nu eindelijk het prijsstunten gaat verbieden. De Tweede Kamer heeft daar eind vorig jaar al om gevraagd.

Kortingen op een krat bier, uiteenlopend van 8 tot 54 procent, zijn volgens deSTAP eerder regel dan uitzondering. Grote slijters stunten volgens de stichting ook met de prijs van sterke drank. Van Dalen denkt dat de brouwers hun prijzen laten zakken om het marktaandeel te heroveren dat ze zijn kwijtgeraakt aan de steeds populairder wordende mixdranken. Supermarkten gebruiken de lage bierprijzen vermoedelijk als klantenlokker en -binder.

In supermarkten van Dirk van de Broek en Poiesz ontdekte de STAP stuntaanbiedingen die in strijd zijn met de reclamecode voor alcoholhoudende drank. De stichting heeft tegen beide bedrijven een klacht ingediend bij de Reclame Code Commissie.

Lage prijzen leiden tot een hogere consumptie van alcoholhoudende drank, aldus de STAP. Volgens de organisatie is dat strijdig met het overheidsbeleid.

Reageer op dit artikel