nieuws

Hotelring Groningen promoot hotels

Horeca

De pas opgerichte Hotelring Provincie Groningen (HPG) gaat zich de komende drie jaar inzetten om een groter aantal bedden in Groninger hotels te vullen met toeristen. Het is de bedoeling dat de bezetting met tien procent toeneemt tot 44 procent. Hiervoor ontving de HPG 250.000 euro subsidie van de EU. Daarnaast betalen de aangesloten hotels een contributie van 270 euro per jaar plus 4,50 euro per kamer.

‘Maar dat verdienen ze weer dik terug’, aldus voorzitter en oud-burgemeester van Scheemda Jan Leegwater. De voorzitter denkt al veel te bereiken met het plaatsen van verwijzingsborden. Andere manieren van promotie zijn een website voor de HPG-hotels. Ook wil Leegwater VVV-medewerkers uitnodigen voor een rondje langs de hotels. ‘En dan niet alleen medewerkers van de VVV’s in Groningen, maar ook uit bijvoorbeeld Limburg en Brabant.’ Behalve op een toename van het aantal bezoekers hoopt Leegwater kosten te besparen door een gezamenlijke wasservice en gezamenlijke inkoop.

Reageer op dit artikel