nieuws

‘Omzetverlies wegrestaurants door veiling tankstations

Horeca

Exploitanten van wegrestaurants zijn bang dat ze forse financiële schade zullen oplopen als gevolg van de veiling van benzinestations. Deze vindt op 11 december plaats.

De nieuwe eigenaren van benzinestations mogen namelijk ook een restaurant beginnen, terwijl dat voorheen verboden was. De uitbaters dreigen met juridische stappen. Dat heeft de Federatie van Wegverzorgende Horecabedrijven (FWH), waarbij vijftig exploitanten van wegrestaurants zijn aangesloten, vrijdag bekendgemaakt. De veiling zorgt voor forse concurrentie voor de bestaande wegrestaurants nu de benzinestations ook restaurants mogen openen, aldus de FWH.

’Dit besluit treft onze sector hard en leidt tot grote omzetverliezen’, zei FWH-voorzitter A. Pouwer. De overheid geeft de wegrestaurants wel compensatie, maar dit is volgens de FWH-man een doekje voor het bloeden. Pouwer hoopt nog op een politieke oplossing. Als die er echter niet komt, dan neemt de FWH juridische stappen om de veiling te blokkeren.

Reageer op dit artikel