nieuws

Restaurant wil restaurantgids Lekker 2003 uit handel

Horeca

Eigenaar Boss Interim van restaurant Joffers in Hilversum eist maandag in een kort geding in Amsterdam dat de nieuwe restaurantgids Lekker 2003 uit de schappen wordt gehaald. In een interview beschrijft culinair journalist J. van Dam zijn slechtse restaurantervaring van het afgelopen jaar. Deze ervaring deed hij echter op toen Joffers nog in handen was van de vorige eigenaar.

Boss Interim nam het bedrijf per 1 november over. Een geheel nieuw team ging aan de slag. ‘We worden nu in de beginfase al neergesabeld. De gids ligt een jaar lang in de winkels’, zei een woordvoerster van het restaurant donderdag.

Mocht de rechtbank de eis afwijzen, dan wil Boss Interim dat uitgever Multi Magazins een jaar lang een rectificatie plaatst in grote dagbladen. ‘Het moet duidelijk zijn dat het artikel niet ons betreft’, aldus de zegsvrouw. De uitgever stelt dat het blad niet verantwoordelijk kan worden gehouden voor uitspraken van geïnterviewden.

Lekker 2003 heeft volgens hoofdredacteur G. Nijssen een oplage van 167.000 exemplaren. ‘We zijn de grootste restaurantgids van Nederland.’

Reageer op dit artikel