nieuws

Bierbrouwer Scottish & Newcastle verkoopt pubs

Horeca

De Schotse bierbrouwer Scottish & Newcastle doet zijn pubs, restaurants en hotels van de hand. Ze komen in handen van Spirit Amber Bidco, dat er 2,51 miljard pond (3,61 miljard euro) voor betaalt. Scottish & Newcastle wil met de verkoop zijn financiële positie verbeteren.

Spirit Amber Bidco is een nieuw bedrijf, opgericht door onder meer de investeringsmaatschappijen Taxis Pacific Group, Blackstone Group en CVC Capital. Zij worden nu eigenaar van 1400 pubs, restaurants en slaapgelegenheden waar 29.000 mensen werken. Dit onderdeel van Scottish & Newcastle – ook wel bekend als S&N Retail – boekte vorig jaar een omzet van 1,04 miljard pond (1,5 miljard euro).

De Schotse bierbrouwer vermindert met de verkoop zijn schuldenlast. Het bedrijf krijgt zo meer ruimte om zich op de biermarkt te richten, zowel in Groot-Brittannië als daarbuiten. De transactie moet volgende maand rond zijn. De nieuwe eigenaar van S&N Retail bezit al pubs en wordt nu marktleider in deze sector.

Spirit Amber Bidco is een nieuw bedrijf, opgericht door onder meer de investeringsmaatschappijen Taxis Pacific Group, Blackstone Group en CVC Capital. Zij worden nu eigenaar van 1400 pubs, restaurants en slaapgelegenheden waar 29.000 mensen werken. Dit onderdeel van Scottish & Newcastle – ook wel bekend als S&N Retail – boekte vorig jaar een omzet van 1,04 miljard pond (1,5 miljard euro).

De Schotse bierbrouwer vermindert met de verkoop zijn schuldenlast. Het bedrijf krijgt zo meer ruimte om zich op de biermarkt te richten, zowel in Groot-Brittannië als daarbuiten. De transactie moet volgende maand rond zijn. De nieuwe eigenaar van S&N Retail bezit al pubs en wordt nu marktleider in deze sector.

Reageer op dit artikel