nieuws

Elsevier: ‘Kleine verschillen hoger hotelonderwijs

Horeca

Uit de jaarlijkse thema-uitgave van het weekblad Elsevier deze maand blijkt dat de verschillen tussen de onderzochte opleidingen hoger hotelonderwijs klein zijn. De Christelijke Hogeschool Nederland (Leeuwarden) krijgt een 6,8, de studenten aan de Hotelschool Den Haag en de Hogeschool Zuyd (Zuid-Limburg) waarderen hun opleiding met een 6,7.

Wat opvalt uit het onderzoek is de matige score bij alle drie de hogescholen over bereikbaarheid van de accommodatie en de communicatie met studenten. Verder valt op dat studenten van de Hotelschool Den Haag hun school slechts een 4,9 geven voor de stagebegeleiding op de werkplek. Werk aan de winkel dus in Den Haag.

Positief zijn de leerlingen over de kritische en zelfstandige houding van het onderwijs. Daarnaast krijgen de drie scholen goede cijfers over de haalbaarheid van eerste jaarsstudenten. Bij het onderzoek zijn duizenden studenten betrokken. Ze beoordeelden hun eigen opleiding aan hogescholen en universiteiten.

In studiejaar 2001-2002 zijn ook de Saxion Hogeschool IJselland en de Internationale Hogeschool Breda met een opleiding hoger hotelonderwijs begonnen. Zij zijn niet in het onderzoek opgenomen, omdat ze nog niet voldoende ouderejaars leerlingen hebben.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel