nieuws

Heineken geeft obligaties uit voor aankoop BBAG

Horeca

Heineken gaat obligaties uitgeven voor de financiering van de overname van de Oostenrijkse bierbrouwer BBAG, zo heeft het concern vrijdag meegedeeld. Volgens een woordvoerster gaat het om een bedrag van ongeveer 500 miljoen euro.

Heineken nam BBAG dit voorjaar over voor 1,9 miljard euro. Dat bedrag is inclusief de schulden van ongeveer 400 miljoen euro. Er blijft dan een bedrag over van ongeveer 1,5 miljard euro, dat deels via obligaties en deels via leningen bij banken moet worden opgebracht.

Heineken nam BBAG dit voorjaar over voor 1,9 miljard euro. Dat bedrag is inclusief de schulden van ongeveer 400 miljoen euro. Er blijft dan een bedrag over van ongeveer 1,5 miljard euro, dat deels via obligaties en deels via leningen bij banken moet worden opgebracht.

Reageer op dit artikel