nieuws

Hotel flexibeler met koppeling Hotel Concepts en Hotels.nl

Horeca

De hotelboekingswebsite Hotels.nl en leverancier van Front Office systemen Hotels Concepts lanceren over twee weken een koppelingsmogelijkheid van hun systemen. Gevolg is dat hotelmanagers nog flexibeler hun boekingskanalen kunnen beheren. Afgelopen weekend vond een eerste interne presentatie plaats voor medewerkers van Hotel Concepts.

‘We zijn het eerste hotelpakket dat een tweeweg koppeling aanbiedt’, meldt directeur Ernst Biesbroeck van Hotel Concepts uit Wormer. ‘Hotels kunnen niet alleen reserveringen via Hotels.nl binnenhalen, ook eigen prijsaanpassingen worden direct teruggekoppeld naar Hotels.nl. Hierdoor kunnen hotels nog sneller en beter inspelen op hun boekingsbeleid. Lopen de kamers op een specifieke datum vol, dan wordt automatisch het kanaal dichtgegooid. Hiermee worden overboekingen voorkomen en kan Hotels.nl tot de allerlaatst beschikbare kamer worden opgehouden. De kans op kamerverkoop stijgt en dat is belangrijk in een markt waarin gasten steeds later hun kamer boeken.’

Hotel Concepts gebruikt voor zijn koppeling het IDPMS Front Office systeem. Dit systeem hanteert grotendeels de standaarden van de internationale organisatie OTA, de Open Travel Alliance. Drie maanden geleden spraken Hotel Concepts en Hotels.nl voor het eerst over deze koppeling.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel