nieuws

Meer winst voor PepsiCo

Horeca

Het Amerikaanse frisdrankenconcern PepsiCo heeft in het derde kwartaal van dit jaar een bedrijfswinst behaald van 1,45 miljard dollar. Dat is meer dan de 1,3 miljard dollar die het concern over dezelfde periode van vorig jaar in de boeken heeft geschreven.

PepsiCo maakte donderdag zijn kwartaalcijfers bekend, als een van de eerste in een lange reeks van kwartaalresultaten van het Amerikaanse bedrijfsleven. De omzet nam toe van 6,3 miljard tot 6,83 miljard dollar.

De winst komt overeen met wat analisten hadden verwacht. De stijging is onder meer te danken aan de prestaties van de snackdivisie Frito-Lay America. De omzet overtreft de verwachtingen. Voor het vierde kwartaal voorziet het concern een resultaat dat ,,aan de hogere kant van de verwachtingen” ligt.

PepsiCo maakte donderdag zijn kwartaalcijfers bekend, als een van de eerste in een lange reeks van kwartaalresultaten van het Amerikaanse bedrijfsleven. De omzet nam toe van 6,3 miljard tot 6,83 miljard dollar.

De winst komt overeen met wat analisten hadden verwacht. De stijging is onder meer te danken aan de prestaties van de snackdivisie Frito-Lay America. De omzet overtreft de verwachtingen. Voor het vierde kwartaal voorziet het concern een resultaat dat ,,aan de hogere kant van de verwachtingen” ligt.

Reageer op dit artikel