nieuws

Nederlandse koks stelen show in België

Horeca

Het ereschavot bij de 37e Prix Culinaire Internetional Pierre Taittinger kleurde vorige week maandag volledig oranje. Koks uit Nederland gingen namelijk met de prijzen aan de haal tijdens het culinaire concours in België. Wim Klerks, Thom-Gabie van Baars en Mark Vughts stalen de show tijdens de internationale kookwedstrijd.

De opdracht van de acht finalisten (vijf Nederlanders en drie Belgen) bestond uit het in vijf uur maken van gerechten voor twaalf personen. Wim Klerks van Restaurant Les Jumeaux in Bennebroek voldeed het best aan de opdracht van de vakjury. Thom-Gabie van Baars van Restaurant De Kloosterhoeve in Harmelen werd tweede, Mark Vughts van Landgoed de Rosep in Oirschot derde.

Wim Klerks zal de Benelux op 3 december in Parijs vertegenwoordigen tijdens de internationale finale. Tevens ontvangt hij een uitnodiging voor een tweedaags verblijf voor twee personen in een Concorde hotel in Parijs ter waarde van € 2300,-.

De jury stond onder leiding van de erevoorzitter van de Belgische Meesterkoks, Pierre Fonteyne. De Nederlandse juryleden waren: Jean-Jacques Menanteau, voorzitter van de Nederlandse jury (Restaurant Excelsior Amsterdam), Ron Blaauw (Ron Blaauw Restaurant, Ouderkerk a/d Amstel), Surjahadi Djajapermana (Hilton Hotel Schiphol), Constant Fonk, Pascal Jalhaij (Restaurant Vermeer, Amsterdam), Theus de Kok (Restaurant De Echoput, Hoog-Soeren) en Hein Willemsen (Restaurant De Hofstee, Bladel).

Het Champagnehuis Taittinger riep het concours in 1965 in het leven ter nagedachtenis van de in 1965 overleden Pierre Taittinger met als doel eer te bewijzen aan een keuken, die de klassieke regels combineert met creativiteit en vakmanschap.

Dit nieuws kunt u ook per e-mailnieuwsbrief toegestuurd krijgen. Wilt u onze nieuwsberichten iedere maandag en woensdag in uw mailbox ontvangen? Meld u dan hieronder aan als abonnee van de gratisHorecanieuwsbrief van Zibb.nl/horeca.

Uw e-mailadres:


Reageer op dit artikel