nieuws

Tijdsbesparende fonds en roux

Horeca

De fonds van Wyko kenmerken zich doordat er beduidend minder zout en geen smaakversterkers aan toegevoegd zijn. ‘Zo ontstaat een zuivere ambachtelijke volle smaak, en zijn de acht fonds niet te onderscheiden van de arbeidsintensieve zelfgetrokken fond’, aldus de leverancier. Met de vis-, gevogelte-, schaaldieren- en groentefond en de blanke roux van Wyko is eenvoudig […]

De fonds van Wyko kenmerken zich doordat er beduidend minder zout en geen smaakversterkers aan toegevoegd zijn. ‘Zo ontstaat een zuivere ambachtelijke volle smaak, en zijn de acht fonds niet te onderscheiden van de arbeidsintensieve zelfgetrokken fond’, aldus de leverancier. Met de vis-, gevogelte-, schaaldieren- en groentefond en de blanke roux van Wyko is eenvoudig jus, soep, saus of ragout te maken. Of bijvoorbeeld een paar druppels schaaldierenfond als basis voor een garnalenboter. De bruine roux van Wyko is vooral geschikt om wild-, kalfs-, runder- en lamsfond te binden.

Beide roux zijn gemakkelijk warm te verwerken. Bij langere verwarming behoudt de roux haar bindeigenschappen. De dikte van de saus of jus blijft constant. Aanbranden komt na toevoeging van ingrediënten, nauwelijks voor.

Informatie: Unifine, Puttershoek , tel. (078) 676 23 44 of www.unifine.com

Reageer op dit artikel