nieuws

Gastvrijheidstitels gaan samen in SVH Meestergastronoom

Horeca

Met ingang van 1 januari 2004 zullen de titels SVH Wijnmeester en SVH Meestergastheer onder één titel SVH Meestergastronoom worden samengebracht. Hoewel de twee titels ieder een eigen specialisme vertegenwoordigen heeft de Landelijke Commissie Meesterproef besloten tot samenwerking gezien de overlap in eindtermen.

Daarnaast wil men een sterke tegenhanger van de titel SVH Meesterkok creëren.

Na uitvoerig onderzoek en het raadplegen van onder meer de beroepsverenigingen en sectorplatforms binnen het werkveld zijn de eindtermen geïntegreerd. Met positieve adviezen van de Landelijke Commissie Meesterproef SVH Meestergastheer/SVH Wijnmeester, het Gastvrijheidsgilde en de Academie voor Gastronomie, is door het bestuur van SVH gekozen voor de titel SVH Meestergastronoom.

Bij het afleggen van de meesterproef kan gekozen worden voor een specialisme in de disciplines gastvrijheidskunde of wijnkennis. Dragers van de oude titels SVH Meestergastheer en SVH Wijnmeester kunnen hun diploma laten vervangen door het diploma SVH Meestergastronoom, met de bijbehorende versierselen.

Het voorstel om de titel deze nieuwe naam te geven is door sociale partners goedgekeurd. Met deze wijziging is de laatste fase van de vernieuwing binnen het opleidingstraject gastheerschap voltooid.

Reageer op dit artikel