nieuws

Individuele snackbar beter af bij laagconjunctuur

Horeca

De voordelen van samenwerking in de cafetariabranche nemen af in minder goede tijden. Dat concludeert het Bedrijfschap Horeca en Catering in haar tweewekelijkse publicatie Thermometer.

Bij een minder economisch tij zoals nu en in 1995 is de omzetgroei bij samenwerkende cafetaria’s lager dan bij andere cafetaria’s. Dit omdat gasten dan de goedkopere en eenvoudige snackbar verkiezen boven het aangeklede service product van de samenwerkende cafetaria.

In tijden van hoogconjunctuur (1996-2001) behalen de samenwerkende cafetaria’s betere resultaten. De inkoopkosten liggen er 0,5 tot 1,5 procent lager. Ook het centraal uitdenken van reclameconcepten (verkoopkosten) en gedragsregels rond milieus, hygiëne, arbo en veiligheid (algemene kosten) lijken in de laatste twee jaar een kostenvoordeel op te leveren.

Reageer op dit artikel