nieuws

Heineken stopt met tv-reclame

Horeca

Bierbrouwer Heineken stopt in het Verenigd Koninkrijk met de uitzending van reclame op televisie. ‘De versnipperde omgeving van tv-reclame maakt het lastig om nog op te vallen. Het is bovendien duur en de effectiviteit spreekt niet voor zich.

Dat zegt Rob Marijnen, directeur van Heineken UK in het vakblad Adformatie. Heineken gaat in plaats daarvan het marketingbudget meer uitgeven aan sponsoractiviteiten en reclame op de winkelvloer en in bars en pubs. Voor de toekomst overweegt Heineken wel weer op tv te gaan adverteren.
Volgens een woordvoerder van Heineken Nederland bestaan hier nog geen radicale plannen om te stoppen met tv-reclame. ‘Toch verschuiven wij wel degelijk met budgetten. We hebben allerlei ijzers in het vuur om veel directer en doelgroepgerichter te kunnen communiceren’, zegt hij. Daarbij doelt hij onder meer op het tv-programma 6pack en het clubconcept On.

Reageer op dit artikel