nieuws

KHN gaat concurreren met boekingssites

Horeca

De Sector Hotels van Koninklijk Horeca Nederland wil een eigen boekingssite voor hotelkamers gaan opzetten. Daarmee wil de instantie de opmars van commissieverslindende commerciële boekingssites stuiten. ‘Zo houden we die omzet voor onszelf.

Dat zegt Luit Ezinga, eigenaar van Hostellerie Schuddebeurs en voorzitter van de sector Hotels van KHN vanmorgen in het Algemeen Dagblad. ‘De ontwikkeling is dat steeds meer boekingen binnenkomen via boekingssites. Het betekent automatisch dat een steeds groter deel van onze omzet bij die sites neerslaat. Die kosten willen we eigenlijk niet doorberekenen aan de consumenten. Hotelkamers en weekendjes uit moeten betaalbaar blijven. Daarom willen we een eigen boekingssite.’

De commissie die websites als Weekendjeweg.nl berekenen kan volgens Ezinga oplopen tot 7 procent van het boekingsbedrag. ‘Bij enkele boekingen is dat geen bezwaar, maar het worden er steeds meer. Met het bestuur van de Sector Hotels praten we er eind november over. Begin volgend jaar moet de uitwerking duidelijk zijn’, aldus Ezinga.

Reageer op dit artikel