nieuws

Leerlingen eren hofkok Pierre Krans

Horeca

Cees Helder, John Halvemaan en Koos van Noort hebben chef-kok Pierre Krans van paleis Soestdijk een culinaire hommage gebracht. Dat gebeurde in restaurant Kandinsky in het Kurhaus in Scheveningen. Vorige week verliet de 73-jarige hofkok Krans zijn kookhuisje bij Paleis Soestdijk.

Het Kurhaus organiseerde de culinaire hommage. Voor topkok Helder van driesterrenrestaurant Parkheuvel in Rotterdam is Krans meer dan een hofkok. Krans is de leermeester van Helder bij restaurant de Hoge Vuursche. ‘Voor mij is hij nog altijd “chef”. Ik zal hem nooit Pierre noemen’, aldus Helder in De Telegraaf.

Helder serveerde samen met chef-kok Koos van Noort van Kandinsky en John Halvemaan van het gelijknamige restaurant in Amsterdam een vijfgangendiner voor Krans. Het trio bereidde onder meer gepocheerde tongfilet met brie. Volgens Krans het favoriete gerecht van Prinses Juliana.

Krans werkte na zijn 65ste nog jaren door op Paleis Soestdijk. Ook in de toekomst blijft Krans denken aan koken. ‘Goede koks komen altijd in de hemel. Ik heb laatst gedroomd dat ik een restaurant in de hemel had met zeven tafels. Aan één van die tafels zat Prins Bernhard’, aldus Krans in De Telegraaf.

Reageer op dit artikel