nieuws

Lego World stevent af op bezoekersrecord

Horeca

Lego World, het jaarlijkse evenement rond de bekende gekleurde bouwsteentjes, stevent dit jaar af op een bezoekersrecord. Van de vijfde editie van het evenement in de IJsselhallen in Zwolle zijn in de voorverkoop 35.000 kaarten verkocht, zei een zegsvrouw woensdag. Vorig jaar bezochten 42.000 bezoekers het meerdaagse spektakel. ,,De magie van Lego is nog altijd springlevend. Onbeperkt mogen spelen met grote bergen steentjes, het heeft een grote aantrekkingskracht op de kinderen”, meent de woordvoerster van het organiserende Libéma Exhibitions.

Lego World opende donderdag de deuren en duurt tot en met dinsdag 25 oktober. De organisatie denkt dit jaar 45.000 kaarten te verkopen. Omdat Lego World een lustrum te vieren heeft, kunnen kinderen een berg steentjes daadwerkelijk naar huis nemen. ,,Elke dag wordt een bouwwedstrijd gehouden. De winnaar krijgt zijn of haar eigen gewicht in Lego-steentjes mee naar huis.”

Ook wordt gepoogd het record van ’s werelds grootste mozaïek weer in handen te krijgen. Leden van de vereniging van Legobouwers De Bouwsteen gaan een afbeelding van vijf bij zes meter van de tekenfilmserie Totally Spies met 150.000 steentjes maken. Vier jaar geleden vestigden ze het record met een afbeelding met een grootte van drie bij vier meter. Dat record is later verbroken door bouwers uit Duitsland.

Verder vinden optredens en demonstraties plaats. Lego World wordt donderdag geopend door de eerste burgemeester van het evenement, de 8-jarige Max Verheyen. Iedere dag is een ander kind burgemeester van deze wereld van steentjes.

Reageer op dit artikel