nieuws

Reisbranche wil nadenken over angstannulering

Horeca

De reisbranche wil nadenken over de mogelijkheden voor mensen om een reis uit angst, bijvoorbeeld na een bomaanslag in de voor de reis uitverkoren regio, te annuleren zonder dat ze zelf helemaal voor de kosten moeten opdraaien. Concrete plannen voor bijvoorbeeld een fonds zijn er echter nog bij lange na niet.

Dat zei directeur Romana Engeman van het Algemeen Nederlands Verbond van Reisondernemingen (ANVR) donderdag. ‘We zijn het probleem nog aan het verkennen.’ Nederland kent al het vrij unieke calamiteitenfonds, maar de branche is niet verplicht een afhakende toerist financieel tegemoet te komen als de reis gewoon als gepland kan worden gemaakt.

Het is volgens Engeman moeilijk om de grenzen aan te geven waarbinnen angst reëel is. Zo wilden er veel mensen niet meer naar Turkije door de oorlog in Irak, die vanuit Turkije gezien toch op zeer behoorlijke afstand plaats vond.

Reageer op dit artikel