nieuws

Tv-kok Pierre Wind zorgt voor veel ophef

Horeca

De eerste uitzending van het nieuwe tv-programma van Pierre Wind, Grazend Nederland, heeft voor veel ophef gezorgd. De Vegetariërsbond (NVB) heeft naar aanleiding van de uitzending zelfs een brandbrief geschreven aan minister Veerman van Landbouw.

De bond eist een verbod op het thuis slachten van kippen, vissen en konijnen. In de uitzending van Grazend Nederland werd een paling door een Chinese familie levend gevild. ‘Het is barbaars om dieren als levende koopwaar aan te bieden, in een plastic tas mee te geven om thuis in de badkamer als in een thrillerfilm te laten slachten’, aldus directeur Bernd Timmerman van de NVB.

De eerste uitzending van Grazend Nederland op Nederland 3 werd matig bekeken. Volgens de Stichting Kijkonderzoek keken woensdagavond 233.000 mensen naar de uitzending. Werken bij een Topkok, een tv-serie over de Franse topkok Alain Ducasse op Nederland 3, scoorde dezelfde avond 280.000 kijkers.

Heeft u de uitzending gemist? Bekijk het dan hier.

Reageer op dit artikel