nieuws

Bilderberg Europa Hotel Den Haag ontruimd wegens giftig gas

Horeca

Het Bilderberg Europa Hotel aan de Zwolsestraat in Den Haag is maandagochtend ontruimd geweest omdat tijdens werkzaamheden bij het zwembad chloorgas was vrijgekomen. Elf mensen werden onwel. Vijf personeelsleden zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis gebracht. Zes hotelgasten konden ter plaatse behandeld worden. In totaal zijn tweehonderd personen uit het hotel gehaald. Zij zijn in het nabijgelegen Kurhaus Hotel opgevangen.

Twee monteurs waren maandagochtend bezig in de buurt van het zwembad. Ze gebruikten onder meer zwavelzuur. Door nog onbekende oorzaak is daar een andere stof bijgekomen, zei de brandweer. De hotelleiding heeft direct na het incident iedereen uit het hotel gehaald. De brandweer heeft het vaatje zwavelzuur verwijderd uit het gebouw en daarna ramen en deuren opengezet voor ventilatie. Het zwavelzuur wordt vernietigd, zei de politiezegsman. Het Europa Hotel ligt in Scheveningen vlakbij de boulevard. Het heeft 174 kamers en diverse zalen voor recepties en zakelijke bijeenkomsten, waar in totaal circa duizend personen terechtkunnen.

Reageer op dit artikel