nieuws

Politie-invallen in Chinese horecazaken

Horeca

Een omvangrijke, gecoördineerde actie van de politie in Noord-Nederland bij diverse Chinese horecaondernemers heeft veel illegale werknemers aan het licht gebracht. Bij invallen in Drenthe, Groningen en Friesland pakte de politie 49 Chinezen op.

De opgepakte illegalen worden het land uitgezet. De betrokken horecaondernemers krijgen forse boetes voor het inzetten van illegale werknemers. De politie controleerde zondagavond zestig zaken in het noorden van het land, voornamelijk buiten de grote steden.

Drenthe spande de kroon bij de controles. Ruim de helft van het opgebrachte personeel werd in die provincie gearresteerd. In een klein dorp ergens in Drenthe vond de politie maar liefst zes illegale horecamedewerkers in een Chinees restaurant. In een aantal gevallen betekende de politie-inval voor gasten een abrupt einde van een eerlijk avondje uit-eten.

Het is niet de eerste keer dat illegale werknemers worden opgepakt bij Chinese ondernemers. Onlangs maakte de Arbeidsinspectie bekend dat veel ondernemers, die eerder zijn gepakt vanwege illegale werknemers, in de loop der tijd weer dezelfde fout maken. Zo stelt vier op de tien ondernemers gewoon weer illegaal personeel na een eerder vergrijp.

Reageer op dit artikel