nieuws

Politie ontruimt houseparty

Horeca

De politie heeft zondag met behulp van de mobiele eenheid (ME) een illegale houseparty in Etten-Leur ontruimd. Bij de actie is geen geweld gebruikt, er zijn geen arrestaties verricht en er is niets in beslag genomen. Dat heeft burgemeester J. van Agt zondagmiddag bekendgemaakt.

Enkele honderden feestgangers uit binnen- en buitenland hadden vlak na de jaarwisseling drie leegstaande fabriekshallen op industrieterrein Vosdonk in beslag genomen. Met behulp van meegebrachte geluidsapparatuur bouwden ze hun eigen feestje.

De politie had het in eerste instantie te druk met een dodelijk familieruzie in het nabijgelegen Roosendaal. Tegen 10.00 uur is een teamchef een kijkje gaan nemen, deze constateerde dat er geen vergunning voor het feest was en heeft de feestnummers verzocht weg te gaan.

Een deel gaf hier gevolg aan, maar ongeveer tweehonderd man bleef binnen en buiten hangen. In overleg met het Openbaar Ministerie en de burgemeester is toen besloten de ME in te zetten. De ontruiming verliep vervolgens vreedzaam en zonder verzet, aldus burgemeester Van Agt.

Reageer op dit artikel