200 Super de Boers lijden omzethonger

200 Super de Boers lijden omzethonger

AMERSFOORT - Super de Boer heeft 200 winkels die kampen met een te lage omzet om goed rendabel te zijn. Topman Jan Brouwer van Laurus beschouwt ruim 100 ...

Dat heeft Brouwer aangekondigd op de aandeelhoudersvergadering van het supermarktbedrijf. 'Tweederde deel van het totale winkelbestand van Super de Boer heeft meer omzet nodig. Bij ruim 100 winkels is de situatie zorgelijk, de andere 100 winkels kampen met of te hoge kosten of een te lage omzet', aldus Brouwer, die het totale winkelbestand van SdB heeft ingedeeld in vier categorieën: goudmijnen, omzetmakers, margemakers en zorgenkinderen.

Goudmijnen
Om het tij bij de zorgenkinderen (lage omzet en hoge kosten), omzetmakers (goede omzet, maar te hoge kosten) en margemakers (lage kosten, maar weinig omzet) te keren, worden de door Laurus tot goudmijnen bestempelde filialen en franchise-SdB's ingezet. Zij moeten het omzetniveau bij deze minder-presterende winkels opkrikken. Daarnaast is een deel van deze zorgenkinderen - 47 filialen en 2 franchisers - te koop gezet. Laurus start de komende weken met speciale projecten onder de noemer 'Samen werken aan de Winkel'.

Zeven projecten
Onder leiding van zelfstandig retailadviseur Hans van Eijk zijn zeven projecten gedefinieerd: kw, lokale marketing, sfeer en service, kosten en derving, agf, vlees en vleeswaren, brood en kaas. 'In totaal doen 221 Super de Boer-winkels mee aan de projecten. Ieder project neemt één kwartaal in beslag. Iedere winkel kan aan zoveel mogelijk projecten meedoen als hij wil, waardoor we maximaal zeven kwartalen nodig hebben om de winkels te verbeteren. Eind 2008 is de situatie bereikt waarin we het meest maximale uit de winkels halen. We willen in al onze winkels weer de goede dingen gaan doen', stelt Brouwer.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.