nieuws

Horeca in enorm project in Zoetermeer

Horeca

Zoetermeer moet het grootste multifunctionele business- en leisurecentrum van Europa krijgen. In de zogeheten Holland Hall moet onder meer een groot hotel en diverse restaurants komen. Het gaat om een reusachtige investering van ruim 200 miljoen euro.

Horeca in enorm project in Zoetermeer

Jacques van Doezum en Paul van As van projectgroep Holland Hall hebben grote plannen in Zoetermeer. Ze willen een locatie bouwen voor langlopende musicalproducties, dinnershows, galavoorstellingen, een horecaboulevard, een evenemententerrein voor popconcerten in de buitenlucht, op een hoogte van dertig meter op het dak.

‘Het is een uniek project, dat zijn weerga niet kent in Europa. Ik zou het project haast revolutionair willen noemen, zo grootschalig en ambitieus is het. Het moet hét grootste multifunctionele business- en leisurecentrum van Europa komen’, aldus Van Doezum in het Algemeen Dagblad.

Concurrent

Holland Hall moet pal naast het Prinses Máximaplein komen, op een steenworp afstand van de drukke A12. Het gaat totaal om 80.000 vierkante meter, waarbij een investering is gemoeid van 200 miljoen euro.

Wanneer de uiterst ambitieuze plannen werkelijkheid worden is nog niet bekend. Eerst moet de lokale politiek zich erover buigen. Daarbij speelt ongetwijfeld mee dat er nog een soortgelijk plan is onder de naam Silverdome. Dit beduidend goedkopere plan, zonder hotelfaciliteiten overigens, heeft kritisch gereageerd op Holland Hall vanuit het oogpunt van concurrentie.

Reageer op dit artikel