nieuws

Horeca weer koploper in faillissementenlijst

Horeca

Het regent nog steeds faillissementen in de horeca. De branche vormt daarmee een uitzondering ten opzichte van andere branches. Dat blijkt uit de jongste cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Horeca weer koploper in faillissementenlijst

Daaruit blijkt dat het aantal faillissementen in de horeca vorig jaar met bijna 30 procent is toegenomen ten opzichte van 2005. Vooral eenmanszaken moesten het loodje leggen. Het aantal bankroete bv’s daalde wel.

Koploper

In 2006 gingen 540 horecazaken op de fles. Dat is 29 procent meer dan de 420 faillissementen in 2005. In 2004 stond de teller op 332. Naast de horeca liet alleen de branche Landbouw en Visserij een stijging zien. Het aantal faillissementen in die branche steeg met 2 procent van 138 naar 141.

De andere branches daalden van behoorlijk tot fors. Koploper is Industrie met een daling van 23 procent (van 658 naar 505), gevolgd door Vervoer, opslag en communicatie met een afname van 16 procent (van 469 naar 396).

Zie ook:

CBS: aantal faillissementen daalt fors

Reageer op dit artikel