nieuws

Horeca levert 25 procent omzet in door sneeuw

Horeca

Cafés en restaurants zagen hun opbrengsten op de eerste vorstdagen flink teruglopen. Dat meldt het ANP in een bericht over de economische gevolgen van de koude winter. Die zijn voor Nederlands algemene economie goed, maar de omzet in de horeca daalde de eerste dagen met 25 procent.

Horeca levert 25 procent omzet in door sneeuw

De cijfers komen van KHN, die erbij zegt dat weerberichten vaak van invloed zijn op de omzet van horecazaken.

Een strenge winter lijkt voor de hele Nederlandse economie wel goed. Als de winter doorzet zoals hij nu is ingezet, levert dat Nederland namelijk extra veel op vanwege gas export.

Een woordvoerder van MKB-Nederland zegt dat de meeste winkels in het midden- en kleine segment het goed hebben gedaan. Sinterklaas heeft daar duidelijk ook een handje bij geholpen. Winkeliers draaiden tijdens de eerste winterweek een extra omzet van twintig miljoen euro.

Reageer op dit artikel