nieuws

64 procent voor snel rookverbod

Horeca

Cijfers uit een recent TNS NIPO onderzoek laten zien dat 64 procent van de bevolking vindt dat er snel een rookvrije horeca moet komen. Slechts 1 procent van de bevolking vindt 2011 acceptabel. Een ruime
meerderheid van de bevolking steunt daarmee het voorstel van minister Klink en is klaar voor een rookvrije horeca.

64 procent voor snel rookverbod

Van de achterban van de coalitiepartijen CDA, PvdA en CU wil zelfs 72, 74 en respectievelijk 78 procent dat de horeca snel rookvrij wordt

gemaakt. Uit eerder onderzoek van TNS NIPO is bekend dat 75 procent van de horecaondernemers bij de invoering van rookvrije horeca de voorkeur heeft voor een totale invoering in plaats van gefaseerd.

Astma Fonds, KWF Kankerbestrijding, Nederlandse Hartstichting en STIVORO zijn blij met de krachtige en duidelijke keus die minister Klink maakt. Vele landen gingen Nederland voor en de buitenlandse ervaringen tonen aan dat van omzetdaling en overlast op straat geen sprake is, zo bleek uit presentaties van buitenlandse experts tijdens een recent symposium over rookvrije horeca.

Reageer op dit artikel