nieuws

Actievoerders willen Hema kopen

Horeca

AMSTERDAM – Een groep actievoerders wil samen met de klanten de winkelketen Hema kopen. Op die manier moet het bedrijf worden gedwongen in de toekomst alleen producten te kopen die op eerlijke wijze zijn geproduceerd.

Actievoerders willen Hema kopen

Het betreft de stichting Schone Kleren Kampagne. Klanten kunnen intekenen voor zestig euro per aandeel, waarbij pas hoeft te worden betaald als er daadwerkelijk overeenstemming is over de aankoop van de winkelketen. Volgens de stichting heeft Hema zich nog nooit druk gemaakt over waar het assortiment vandaan komt en wordt een belangrijk deel onder beroerde omstandigheden geproduceerd.

De leden van de actiegroep beseffen dat de kans niet zo groot is dat Hema daadwerkelijk in hun handen komt, maar hopen op veel steunbetuigingen van het publiek om zo in ieder geval het beleid bij Hema te verbeteren. De voornaamste overnamekandidaten zijn andere retailers en investeringsmaatschappijen.

Reageer op dit artikel