nieuws

‘Cafetaria’s krijgen nooit gezond imago

Horeca

Het is zinloos om de snackbranche te combineren met gezondheid. De cafetariasector zal nooit een gezond imago krijgen. Dat zegt formulemanager Roger Gielen van Snackpoint.

‘Cafetaria’s krijgen nooit gezond imago

Gielen doet zijn uitspraak in de vakkrant Snackkoerier. Hij vindt dat het ‘geouwehoer’ over gezondheid, overgewicht en het aanbieden van gezonde producten moet stoppen. ‘We spelen onszelf iedere keer de Zwarte Piet toe. Het is zinloos, want de branche is niet te combineren met gezondheid. De sector zal nooit een gezond imago krijgen’, aldus Gielen.

Gielen vindt dat het discussiëren over gezondheid en overgewicht contraproductief werkt. ‘Het is zeker goed bedoeld, maar we halen op deze manier iedere keer weer de publiciteit. Zo komen we er nooit vanaf’, aldus Gielen, die onderschrijft dat het van groot belang is om gezond te frituren.

De formulemanager verwijt ook de politiek het een en ander. Gielen: ‘Er wordt steeds meer met een beschuldigend vingertje alleen naar ons gewezen. Maar moet je eens kijken wat scholieren uit de supermarkt wegslepen. Daar hoor ik niemand over.’

Reageer op dit artikel