nieuws

Definitief geen ‘penispaal’ voor hotel

Horeca

Het omstreden penispaal-monument in Wageningen komt definitief niet voor Hotel de Wereld. Dat heeft de gemeente Wageningen bekendgemaakt. Wel moet er een nieuw monument komen op het 5 Meiplein voor het historisch hotelbedrijf in het centrum van de stad.

Definitief geen ‘penispaal’ voor hotel

De gemeente is tot dit besluit gekomen na veel rumoer over het door kunstenaar Hanshan Roebers ontworpen monument. Roebers maakte een uitschuifbare zuil met de eeuwige vrijheidsvlam. Inwoners associeerden het ontwerp al snel met een penis en kwamen in opstand tegen het monument.

De gemeente laat weten dat er sowieso een monument komt tegenover het hotel waar in 1945 de capitulatie van de Duitsers werd getekend. Dit als nagedachtenis aan prins Bernhard, die daarbij een belangrijke rol speelde. Hoe het nieuwe monument eruit komt te zien, is nog niet bekend. De ‘penispaal’ gaat niet verloren voor Wageningen en krijgt een andere plek in de stad.

Reageer op dit artikel