nieuws

Faillissementen horeca loopt niet op

Horeca

In tegenstelling tot de handel en zakelijke dienstverlening is er in de horeca geen sprake van een forse stijging van het aantal faillissementen. 2008 wijkt niet af ten opzichte van 2007 en in de laatste maanden van vorig jaar steeg het aantal faillissementen mondjesmaat.

Faillissementen horeca loopt niet op

Dat blijkt uit extra cijfers van CBS als toevoeging op algemene gegevens over het aantal faillissementen in het bedrijfsleven de laatste tijd.

In november vorig jaar werden totaal 410 bedrijven en instellingen failliet verklaard. Dat zijn er zeventig meer dan in oktober 2008. In de horeca gingen vorig jaar november dertien bedrijven failliet. Twee meer dan dezelfde maand een jaar daarvoor.

Heel 2008 wijkt niet af van 2007, laat CBS in een toelichting weten. In andere sectoren, waaronder de handel en de zakelijke dienstverlening, geldt een heel ander beeld. In de handel gingen in november vorig jaar 96 bedrijven failliet. Een jaar daarvoor nog 62. In de zakelijke dienstverlening nam het aantal faillissementen in november toe van 116 in 2007 naar 153 in 2008.