nieuws

Fors minder winst voor NH Hoteles

Horeca

De Spaanse hotelketen NH Hoteles, eigenaar van onder meer het Krasnapolsky-hotel in Amsterdam, heeft over het afgelopen jaar een nettowinst genoteerd van 42,1 miljoen euro. Dat is 17 procent minder dan in het jaar ervoor, zo heeft de onderneming dinsdag bekendgemaakt.

Fors minder winst voor NH Hoteles

In 2003 boekte het bedrijf een nettowinst van 50,8 miljoen euro, waarvan 28,4 miljoen euro voortvloeide uit eenmalige baten. Dat bedrag haalde de onderneming op bij de verkoop van hotels en de verkoop van een belang in onroerendgoedactiviteiten aan de spaarbank Caja Madrid. De omzet nam toe met 2,8 procent tot 953 miljoen euro.

Landen waar NH vorig jaar goed scoorde, zijn Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk en Hongarije. In het laatste land steeg de winst met 13 procent.

Download hier de resultaten van NH Hoteles.