nieuws

Horeca-ondernemer onnodig op de fles

Horeca

Veel faillissementen in de horeca zijn het gevolg van het ‘spoorloos’ verdwijnen van voorraden. Uit een praktijkinventarisatie van horeca automatiseringsspecialist Van Hessen blijkt dat 80 procent van het horecapersoneel, wel eens ‘een biertje morst of vergeet aan te slaan’.

Horeca-ondernemer onnodig op de fles

Op jaarbasis kost dit Horeca Nederland miljoenen.Door het vaak grote en wisselende aantal personeelsleden van horecagelegenheden is het voor de ondernemers vaak lastig te achterhalen waar de lekkage zit. Uit de inventarisatie van Van Hessen is gebleken dat met name bier en buitenlands gedestilleerd gevoelig zijn voor ‘fouten’ in bediening, zoals tapverlies of fraude. Hieruit ontstond een top vijf;

1. Bier
2. Wodka
3. Whisky
4. Wijn
5. Warme dranken

‘Veel horecaondernemers klagen steen en been over het zomaar verdwijnen van hun voorraden’, aldus Van Hessen. ‘Wij wilden graag een oplossing voor onze klanten dus nu leveren wij een compleet geautomatiseerd systeem, van voorraad tot boekhouding. Door koppeling van de kassa aan zowel voorraadregistratie, fles- en taptellers en de boekhouding, wordt fraude hiermee zo goed als onmogelijk.’Uit het onderzoek blijkt tevens dat horecaondernemers die reeds gebruik maken van geautomatiseerde systemen 15 procent meer winst maken dan ondernemers die dit niet doen.

Reageer op dit artikel