nieuws

Horeca schreeuwt om vakantiewerkers

Horeca

De bedrijfstak horeca heeft de grootste behoefte aan vakantiewerkers. Daarna volgen de detailhandel en de retail, aldus André Vermeulen van MKB-Nederland. Uit eerder onderzoek bleek dat de horeca onder jongeren ook de populairste sector is voor het vinden van een vakantiebaan.

Horeca schreeuwt om vakantiewerkers

Het economisch tij is de vakantiewerkers gunstig gestemd. Ze kunnen dit jaar kiezen uit 20 procent meer vakantiebanen dan vorig jaar. Dat zeggen twee grote uitzendbureaus. Zowel in het bedrijfsleven als bij de overheid is meer vraag naar tijdelijk personeel in de zomermaanden.

Volgens marketingmanager Richard Geijteman van uitzendbureau Tempo-Team houdt de stijging van de vraag naar zomerhulpen gelijke tred met die van de andere vacatures. ,,In beide segmenten zie je een flinke aanwas, veroorzaakt door een oplevende economie.’’

Hij voegt toe dat er geen tekorten zijn. Ook met de kwaliteit van de vakantiewerkers is niets mis, zo meldt het uitzendbureau.

Reageer op dit artikel