nieuws

Hygiëne wegrestaurants top

Horeca

Wegrestaurants hebben de hygiëne goed op orde. Dat blijkt uit een test van de Consumentenbond, die 28 wegrestaurant onder de loep nam. La Place in Delft langs de A13 is de winnaar van de test.

Hygiëne wegrestaurants top

De uitslag van de test is te lezen in de nieuwe Consumentengids. Daaruit blijkt dat alle 28 onderzochte zaken de hygiëne op orde hebben. Dit betekent een flinke imagoverbetering voor wegrestaurants, die in het verleden nogal eens werden geassocieerd met vieze keukens. Aldus de Consumentengids.

De uitslag van de test is gebaseerd op drie pijlers; het oordeel van een inspecteur, de aanwezigheid van bacteriën en het oordeel van een smaakpanel. Daaruit komt La Place in Delft als beste uit de bus, gevolgd door Van der Valk Motel Gilze langs de A58 en De Lichtmis in Zwolle langs de A28.

Van der Valk kwam positief uit de test als prima plek voor de bewuste eter. Bij de vestigingen in Gilze en Vianen staan kleinere seniorenporties op de kaart. Ook voor mensen zonder grijze haren, aldus de Consumentengids. Van der Valk de Wouwse Tol vermeldt bij enkele gerechten de calorieën.

Drie zaken van Hajé sluiten de ranglijst. Dit omdat de controleur niet welkom was in de keukens van Brasserie Delft (A13), Restaurant de Aalscholver (A6) en Restaurant de Lepelaar (A6). Onlangs liet eigenaar Hajé de Jager in Misset Horeca weten niet mee te werken aan keukeninspecties omdat hiervoor de Voedsel en Waren Autoriteit is.

De top-10

1. La Place, Delft, A13

2. Van der Valk, Motel Gilze, A58

3. De Lichtmis, Zwolle, A28

4. AC Nederweert Noord, Weert, A2-E25

5. Goudreinet, Weert, A2

6. La Place, Laren (NH), A1

7. De Somp, Klarenbeek, A50

8. Routiers, Venlo, A67

9. La Place, Amsterdam ZO, A9

10. Kanters, Moerdijk, A16/A17/A59

Reageer op dit artikel