nieuws

IJshotel geopend in Québec

Horeca

Na vijf weken bouwen is ten noorden van de Canadese stad Québec een ‘ijshotel’ gebouwd. Als de dooi niet te vroeg invalt, blijft het geopend tot 31 maart.

IJshotel geopend in Québec

Elfduizend ton sneeuw en 350 ton ijs zijn aangevoerd naar Sainte-Cathérine-de-la-Jacques-Cartier om het gebouw te bouwen. Er zijn 31 kamers. Maximaal 76 gasten kunnen er overnachten. Zij slapen in slaapzakken die geschikt zijn voor poolgebieden. De slaapzakken liggen op bedden die bestaan uit een groot blok massief ijs waarop een houten bodem en een matras liggen met daar bovenop een laag hertenhuiden.

Enkele open haarden zorgen voor een beetje verwarming in de gezamenlijke ruimtes en toiletten. Deze zijn zodanig geïsoleerd dat de ijswanden niet kunnen ontdooien. Verder zijn er twee kunstgalerieën, een bioscoop, een bar, een overdekte- en een openluchtijsbaan, een sauna, een golfbaantje en een trouwkapel. Meubilair is in het ijs uitgehakt.

De ruimtes zijn 5,5 meter hoog en in de 1,2 meter dikke wanden zijn artistieke afbeeldingen gegraveerd. Binnen is het door de isolatie gemiddeld min zes graden Celsius, ook al zakt de temperatuur buiten soms tot 35 graden onder nul.

‘Hotel de Glace’ is gebouwd in het ski- en natuurgebied Duchesnay aan de oevers van Lac Saint-Joseph. Als voorbeeld diende het ijshotel dat jaarlijks wordt gebouwd in het Zweedse dorpje Jukkas.

Reageer op dit artikel