nieuws

Jan Smit meest gedraaid in horeca

Horeca

Zanger Jan Smit is met afstand de populairste artiest in de horeca. De Volendammer bezet met drie nummers de kop van de eerste Horeca Hot 30, de wekelijkse ranglijst van de dertig meest gedraaide platen in de horeca. Smit troeft onder meer de internationale toppers Michael Jackson, Madonna en zelfs Robbie Williams af.

Jan Smit meest gedraaid in horeca

Op nummer één in de Horeca Hot 30 staat deze week Jan Smits hit Als de nacht verdwijnt. Op nummer twee zien we Andrea Berg met Du hast mich 1000 mal belogen. Op de derde plaats vinden we wederom Jan Smit, maar nu met Laura.

De debuutlijst met dertig populairste platen in de horeca telt tien Nederlandstalige hits. Wat verder opvalt is de hoge notering van de klassieker Driver’s seat van Sniff ‘N’ the Tears. Ook het oude Black or White van Michael Jackson heeft een prominente plek in de Horeca Hot 30.

De Horeca Hot 30 wordt door muziekleverancier BCM Music Systems samengesteld op basis van 1400 adressen in cafés, eetcafés, restaurants en hotels. De lijst wordt iedere dinsdagmiddag gepubliceerd op Zibb.nl/horeca. Vanaf volgende week is de ranglijst, die loopt van zondag tot en met zaterdag, uitgebreid met de Hottip van de Week. Deze plaat tipt horecaondernemers over een aanstormende hit.

Bekijk hier de complete lijst.

Reageer op dit artikel