nieuws

Marktplaats verhoogt plaatsingstarief

Horeca

AMSTERDAM – Het online veilinghuis Marktplaats.nl verhoogt vanaf vandaag het plaatsingstarief in 241 rubrieken met 50 procent. Het betreft vooral segmenten waarin zakelijke advertenties of producten met een hoge waarde geplaatst worden.

Marktplaats verhoogt plaatsingstarief

Dat meldt de website De Koopman. Daarmee kiest Marktplaats een duidelijke andere strategie als concurrent Speurders.nl, dat juist helemaal geen plaatsingstarief meer hanteert. Het plaatsingstarief voor de duurdere rubrieken bij Marktplaats blijft stabiel op 25 euro.

De online veiling maakt met de structuur een striktere scheiding tussen particulieren die hun goederen aanbieden en bedrijven die Marktplaats gebruiken om salesleads te genereren. De bedrijfsrubrieken krijgen hogere kosten, de consumentenrubrieken blijven gratis. Een overzicht van de gewijzigde tarieven is hier te vinden.

Reageer op dit artikel