nieuws

Michelin haalt gids 2005 uit de schappen

Horeca

Door een foute toekenning van een zogeheten Bib Gourmand aan Belgisch restaurant Ostend Queen in Oostende wordt de Benelux-uitgave van de Michelingids 2005 uit de schappen gehaald in Nederland, België en Luxemburg. Het gaat om in totaal 60.000 exemplaren, aldus Peter Vermey, pr-functionaris bij Michelin donderdagmorgen.

Michelin haalt gids 2005 uit de schappen

‘We nemen de gids uit de handel omdat we vinden dat de consument moet kunnen blindvaren op Michelin en niet voor verrassingen komt te staan. Wij willen onze authoriteit in stand houden. Daarom nemen we fikse maatregelen en hopen we dat onze authoriteit geen deuk oploopt’, aldus de zegman aan Zibb.nl/horeca. ‘Bovendien, er worden wekelijks auto’s teruggeroepen naar de dealer, daar is de consument inmiddels ook aan gewend.’ Vermey sluit niet uit dat de jongste ontwikkelingen gevolgen hebben voor Michelinmedewerkers. ‘Dat zal de tijd uitwijzen.’

Een reactie van de nieuwe topman Jean Luc Naret is volgens Vermey niet te verwachten. ‘Hij laat dit totaal aan ons over.’

De nieuwe editie van de gids moet uiterlijk 1 maart in de schappen liggen. Volgens Vermey worden op dit moment de verkooppunten op de hoogte gebracht van de fout. Meer weten over Michelin? Bekijk dan hier ons geactualiseerde dossier.

Reageer op dit artikel