nieuws

Nieuwe hamburgergrills voor Burger King

Horeca

Burger King neemt revolutionaire nieuwe grills voor haar hamburgers in gebruik. Aan de ontwikkeling van deze grills is drie jaar gewerkt. De nieuwe apparatuur werkt sneller en levert enkele graden warmere en sappiger Whoppers af.

Nieuwe hamburgergrills voor Burger King

Voor Burger King betekent de ommezwaai een ingrijpende onderneming. De hamburgergigant roostert sinds de oprichting in 1954 haar burgers op een roterende grill, terwijl de hamburgers van collega McDonald’s op de bakplaat bereid worden.

Deze methode heeft er altijd voor gezorgd dat de hamburgers van Burger King zich in smaak en uiterlijk sterk onderscheidden. Volgens Burger King zelf worden de nieuwe Flexible Batch Broilers al gebruikt in bijna 900 vestigingen in de VS en Canada.

Gesloten circuit

De nieuwe grills zijn door Burger King zelf ontwikkeld, en bieden ook de mogelijkheid nieuwe gerechten aan het assortiment toe te voegen. In tegenstelling tot de traditionele roostergrills, hebben ze geen open maar een gesloten circuit.

Omdat niet alle branders voortdurend aan zijn, wordt met de nieuwe grills bespaard op de energiekosten. Bovendien zijn ze voorgeprogrammeerd, zodat de medewerkers met één druk op de knop klaar zijn.

Testen zouden hebben uitgewezen dat de smaak van burgers bij Burger King door consumenten beter wordt beoordeeld dan voorheen, schrijft Foodexpress.