nieuws

Normen Milieubarometer Evenementen vastgesteld

Horeca

De Milieubarometer Evenementen biedt gemeenten en organisatoren een kant en klaar draaiboek voor het beperken van de milieuvervuiling als gevolg van het organiseren van een evenement. Via het inmiddels in de recreatiesector bekende Milieubarometer certificeringssysteem van Brons, Zilver en Goud kunnen nu ook organisatoren van evenementen hun milieuzorg activiteiten op een hoger plan brengen.

Normen Milieubarometer Evenementen vastgesteld

Het komend weekend zijn er weer volop evenementen met de viering van Koninginnedag en -Nacht in zo ongeveer elke gemeente in Nederland. Voor de organisatie betekent dat vaak relatief hoge milieubelasting door het vrijkomen van veel onnodig afval, zwerfafval, wildplassen, verkeers- en geluidsoverlast en een hoog energieverbruik.

De Milieubarometer Evenementen is een keurmerk voor organisatoren die serieus en controleerbaar bezig zijn met milieuzorg op hun evenement en biedt organisatoren en gemeenten een kant-en-klaar structureel instrument aan als aanvulling op de APV-vergunning. Hierdoor krijgen organisatoren de mogelijkheid om zelf keuzes te maken bij de Optionele Normen. Bij elk certificeringsniveau horen uiteraard ook een aantal Verplichte Normen. Organisatoren kunnen zich na het behalen van het certificaat positief profileren via het alom bekende Milieubarometer logo.

Na de Milieubarometers voor Campings, Bungalowparken, Groepsaccommodaties, Hotel en Conferentiecentra, Minicampings en Dagrecreatie is de Milieubarometer voor Evenementen de 7e Milieubarometer voor de Leisure markt. De Milieubarometer Evenementen kwam tot stand via een pilot-project van Syncera Leisure en stichting Louis d’Eco met financiële steun van Syntens, enkele provincies en gemeenten. Aan het pilotproject namen 24 organisatoren deel.Voor meer informatie: milieubarometer.com

Reageer op dit artikel