Omzet horeca eerste kwartaal gestegen

Omzet horeca eerste kwartaal gestegen

De omzet in de horeca is in het eerste kwartaal van dit jaar met 1,1 procent gestegen ten opzichte van dezelfde maan in 2004. Dat blijkt uit cijfers van ...

De omzet stijging kwam vooral tot stand door goede cijfers in de drank- en restaurantsector. Ook de hotelsector scoorde goed. Minder goed deden het de fastfoodsector en de categorie catering en kantines.

Uit het onderzoek blijkt dat het horecabezoek uit de zakelijke markt en van buitenlandse gasten is toegenomen. De Nederlandse consument daarentegen is vooralsnog terughoudend met uitgaven in de horeca. De bestedingen in de hotel- en restaurantsector lieten voor het tweede opeenvolgende kwartaal een stijging zien. De producten in de horeca waren in het eerste kwartaal van 2005 gemiddeld 1,5 procent duurder dan in dezelfde periode vorig jaar.

Onderwerpen beheren

Mijn artikeloverzicht kan alleen gebruikt worden als je bent ingelogd.