nieuws

Oud-hotelier Meyknecht overleden

Horeca

Oud-hotelier en horeca-ondernemer, J.H. Meyknecht, de vader van Misset Horeca-columnist Henk Meyknecht, is op 77 jarige leeftijd overleden. Henk Meyknecht sr studeerde aan de hotelschool Den Haag. Samen met echtgenote en zakelijk partner Bernie Meyknecht kocht hij in 1959 het historische hotel Keizerskroon in Deventer.

Oud-hotelier Meyknecht overleden

Het hotel kreeg in 1976 landelijke bekendheid toen veel internationale filmsterren naar Deventer kwamen voor de opnames van de Hollywoodfilm A Bridge Too Far. Meyknecht was in de jaren zeventig actief binnen de werkgeversorganisatie HORECAF als regiovoorzitter en was ook landelijk voorzitter van de paracommerciële werkgroep. Hij was tevens een van de grondleggers van Romantisch Tafelen, een groep Nederlandse middenklasse restaurants.

Het hotel kreeg in 1976 landelijke bekendheid toen veel internationale filmsterren naar Deventer kwamen voor de opnames van de Hollywoodfilm A Bridge Too Far. Meyknecht was in de jaren zeventig actief binnen de werkgeversorganisatie HORECAF als regiovoorzitter en was ook landelijk voorzitter van de paracommerciële werkgroep. Hij was tevens een van de grondleggers van Romantisch Tafelen, een groep Nederlandse middenklasse restaurants.

Reageer op dit artikel