nieuws

Pen: nieuw materiaal voor flessen

Horeca

Het Zweedse bedrijf Rexam heeft flessen ontwikkeld van een nieuw materiaal, PEN genaamd. De verpakking is vergelijkbaar met de bekende PET-flessen, alleen laat het materiaal drie tot vijf maal minder zuurstof en kooldioxide door. Dankzij de bruine kleur komt er zo weinig mogelijk licht doorheen. Hierdoor is PEN geschikt voor zowel dranken als bier. Smaak […]

Pen: nieuw materiaal voor flessen

Het Zweedse bedrijf Rexam heeft flessen ontwikkeld van een nieuw materiaal, PEN genaamd. De verpakking is vergelijkbaar met de bekende PET-flessen, alleen laat het materiaal drie tot vijf maal minder zuurstof en kooldioxide door. Dankzij de bruine kleur komt er zo weinig mogelijk licht doorheen. Hierdoor is PEN geschikt voor zowel dranken als bier. Smaak en aroma van het bier worden niet aangetast.

De (bier)flessen zijn zo vormgegeven dat ze in principe direct in de bestaande systemen van de bottelarij en emballage ingepast kunnen worden. Het materiaal kan behandeld, gewassen en gepasteuriseerd worden op dezelfde manier als glas. De flessen van 0,38 cl. en 1,25 liter zijn licht van gewicht en onbreekbaar. Rexam won eind 2001 met de PEN-fles een Scanstar op de beurs Foodtech Scandinavia. In april dingt het verpakkingsbedrijf mee naar de Worldstar op de Interpack in Düsseldorf. Volgens de fabrikant is de 1,25 liter navulbare fles inmiddels al een succes in Noorwegen.
Voor informatie: Rexam Petainer, Lidköping, Zweden. Tel. (00) 46 40 20 90 77. www.rexam.com.